KARIERNE POSTAVITVE ZA POKLICNE ODLOČITVE – DELAVNICA: CAT

Vsebina

KARIERNE POSTAVITVE ZA POKLICNE ODLOČITVE – DELAVNICA: CAT (Career Advanced Transformation) – NAPREDNE KARIERNE TRANSFORMACIJE z metodo ciljnih sistemskih postavitev

Namen postavitve:

  • ugotoviti svojo kariero v katerem koli obdobju življenja preoblikovati s pomočjo organizacijskih sistemskih postavitev z metodo CAT – napredno preobrazbo posameznikove kariere
  • preveriti ali je obstoječa kariera prava kariera zame, da uresničim svoje trenutno življenjsko poslanstvo.

Ljudje se morajo v različnih obdobjih svojega življenja prilagoditi ne samo zahtevam po zaposlovanju na trgu, temveč tudi spremenjenemu poslanstvu in viziji, ki so si jih zastavili za svojo prihodnost. Zato potrebujejo različne sposobnosti za zaposljivost in možnost, da preverijo, ali je njihova obstoječa kariera v skladu s poklici, veščinami njihovih prednikov in njihovim novim poslanstvom in vizijo za njihovo prihodnost. To je bistvo sistemskih postavitev z imenom Napredne karierne transformacije (CAT – Career Transformation Constellations), ki smo jih v letih 2016-2018 razvili za mlade v okviru projekta Model M Slovenija. Kasneje smo metodo nadgradili tudi za ljudi različnih starosti.

ILO opredeljuje veščine zaposljivosti kot: »… spretnosti, znanja in kompetence, ki krepijo delavčevo sposobnost za varstvo in ohranitev zaposlitve, napredovanje pri delu in obvladovanje sprememb, sposobnosti za zagotovitev druge zaposlitve, če to oseba želi ali je odpuščena, in sposobnosti za lažji vstop na trg dela v različnih obdobjih življenjskega cikla. Posamezniki so najbolj zaposljivi, če imajo širšo izobrazbo in usposabljanje, osnovna in prenosna znanja na visoki ravni, vključno s timskim delom, reševanjem problemov, informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (IKT) ter komunikacijskimi in jezikovnimi znanji. Ta kombinacija veščin jim omogoča, da se prilagodijo spremembam v svetu dela.«

Namen karierne postavitve je najti svojo delovno strast na poklicni poti, v katerem koli obdobju življenja ter jo preoblikovati s pomočjo sistemskih postavitev.   Prav tako lahko dosežemo preobrazbo posameznikove karierne poti in preverimo ali je obstoječa načrtovana poklicna pot prava zame ali ne, da uresničim svoje trenutno življenjsko poslanstvo.

Strokovnjaki kariernih poti in sistemskih postavitev so ugotovili, da smo lahko v šoli in v poklicu bolj uspešni, če smo povezani z veščinami, spretnostmi, talenti in poklici naših prednikov. Prav tako pa velja enko obratno. Vsi strahovi, blokade in občutki nezmožnosti prav tako lahko pridejo od njih. Z metodo kariernih postavitev posamezniku omogočimo, da se povežemo z viri, ki nas vodijo naprej v uspeh.

Udeleženci bodo na tej delavnici praktično preizkusili, kako lahko  z metodo karierne postavitve, preobrazimo kariero za napredno preobrazbo osebnega razvoja  in delovnega zadovoljstva ter kako jo uporabiti z mladimi.

Začeli bomo s prvim korakom: opredelitvijo del in veščin prednikov, ki danes vplivajo na mlade in na nas svetovalce. V drugem koraku bomo ustvarili zapis o posameznikovem poslanstvu in njegovi izobrazbi, hobijih, spretnostih in poklicnih izkušnjah, da bi uvideli obstoječe poklicne razmere. V tretjem koraku bomo združili vpoglede iz prvega indrugega koraka v tri najpomembnejše možnosti prihodnjo kariero osebe. V četrtem koraku  bo oseba s pomočjo metode sistemskih postavitev CAT – napredne karierne transformacije izbrala najboljši rezultat, v katerem bo v prihodnje lahko uspešna.

V zadnjem, petem koraku, bo oseba preverila, ali je končna odločitev zanj v redu in na podlagi funkcionalnih sistemskih postavitev ustvarila svoj nov napredni načrt preoblikovanja kariere, da bo v svojem življenju čim bolj uspešna. Prednost akcije: V vseh korakih postopka bo oseba zapisala svoja spoznanja in se tako obogatila z novimi vpogledi in načrti za svoj prihodnji uspeh in izpolnitev svojega življenjskega poslanstva.

CILJNE SKUPINE:

  • posamezniki, ki so pred spremembo karierne poti,
  • zaposleni, ki želijo spremeniti delovno mesto,
  • vodje, ki si želijo napredovanja,
  • študentje in drugi ladi, ki se odločajo za svoj študij ali delo, poklic
  • drugi, ki jih zanima osebno poslanstvo in bi ga želeli nadgraditi.

Delavnico izvajata Anita Hrast in Nataša Čebulj.

info@sistemske.postavitve.com

Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko telefona ali e-pošte.

041 975 008, 070 657 484

 

Prijava

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec oz. nam pišite na spodnji naslov. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času in vam podali še dodatne informacije.

info@sistemske.postavitve.com

Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko telefona ali e-pošte.

041 975 008, 070 657 484

 

Ime in priimek:

E-pošta:

Tel. številka:

Termin in ime delavnice/ treninga veščin / izobraževanja na katerega se želite prijaviti:

Vaše sporočilo:

Kotizacija

Cena:

  • 199,00 EUR na udeleženca
  • 99,50 EUR za študente in brezposelne

 

 

Kotizacijo nakažete na naš TRR vsaj dva dni pred delavnico:
SI56 6100 0001 4614 658 pri Delavski hranilnici d.d.
INŠTITUT ZA SISTEMSKE POSTAVITVE
Žaucerjeva ulica 20, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI 19696922

sreda, 19. 2. 2020 - od 14. do 19. ure

Lokacija

Ljubljana, Mencingerjeva ulica 7, Ljubljana.