Spletna delavnica z Juliano Bohorquez: Nova načela vodenja za družbeno ravnovesje za “novo” obdobje po modelu vodenja Meráki®

Vsebina

Spletna delavnica z Juliano Bohorquez: Nova načela vodenja za družbeno ravnovesje za “novo” obdobje po modelu vodenja Meráki®

Živimo v času spreminjajočih se družbenih in kulturnih dinamik, kar prinaša veliko različnih sprememb. Zato je treba razumeti ritem sprememb, razumeti ‘kaos’ kot priložnost, graditi zmogljivosti človeških skupin, da se lahko ponovno organizirajo z novimi načeli vodenja.

Na delavnici bomo sistematično analizirali, se učili metod in vadili aktivnosti za podporo organizacijskim in družbenim procesom.

Juliano Bohorquez je vzpostavila model vodenja Meráki®: vodenje kot pojav. Kolektivni namen, ki ga Meráki® uveljavlja v praksi, omogoča družbam, da se povezujejo. Danes si organizacije prizadevajo delovati horizontalno in vključujoče, vendar jim to ne uspe, kajti način njihovega vodenja ni v skladu z novim sistemskim mišljenjem. Tudi če pravijo, da uporabljajo nov način vodenja, delujejo enako, le poimenovanje je drugačno. Peter Senge pravi, da kadar določeni izraz uporabljamo prepogosto, le-ta izgubi pomen; to se zgodi npr. z izrazom ‘trajnostni’, katerega uporabljajo skoraj vsi, vendar je postal bolj družbeni status kot pa resnično trajnostna značilnost znotraj različnih sistemov.

 Pri uvajanju metodologij sistemskega razmišljanja v različnih kontekstih je pri svojem delu ugotovila,  da lahko na vodenje gledamo kot na pojav in se glede na to samoorganiziramo tako, da vključimo:

 1. Osredotočanje in prepoznavanje skupnih namenov
 2. Uskladitev potreb z namenom
 3. Prepoznavanje mesta vsakega od ljudi v sistemu, da se v njem samoorganizira.
 4. Priprava kompetenc, ki so tradicionalno znane kot vodenje, in osredotočenje na posameznika, razbijanje paradigem, da ima nekdo sposobnost, ki očitno ne služi ničemur, razumevanje, da je ta sposobnost pomembna za sistem, čeprav se tega ne zavedamo.
 5. Sinhroniziranje ljudi, da se medsebojno prepoznavajo in tako slišijo kontekst in namen ter se uskladijo s kolektivnim in individualnim procesom.

Komu je namenjena delavnica?

Delavnica je namenjena vsem, ki želijo spoznati praktične primere tega, kar s svojim sistemskim pristopom izvaja Juliano Bohorquez v Kolumbiji in v drugih delih sveta. Dobili boste ideje in vaje, ki pomagajo uresničevati vodenje, ki se osredotoča na tisto, kar je pomembno za življenje, da bi naš um, telo in srce služili boljši prihodnosti, brez globoke potrebe, da nas drugi vidijo, ampak kot umetnost; imeti sposobnost ustvarjanja in delovanja ne glede na aplavz.

 

Juliana Bohórquez

Ustanoviteljica podjetja Meráki®; magistrica umetnosti (Universidad de los Andes), magistrica sistemske pedagogike CUDEC (Mehika), magistrica razvojnega izobraževanja in globalnega učenja ( UCL London). Certificirani coach, trenerka organizacijskih sistemskih postavitev (Hellinger Instituut Holand).

Trenutno direktorica za mobilizacijo in projekte v Movilizatorio, profesorica na magistrskem študiju sistemov trajnostnega življenja na Univerzi Externado de Colombia. Ustanoviteljica podjetja SysLab® (Systemic Lab), ki se ukvarja z raziskavami in inovacijami na različnih družbenih in organizacijskih področjih. Izvaja izobraževanja za vodje in svetovalce s področja družbenega oblikovanja v Kolumbiji in po svetu.

Kot raziskovalka in soavtorica nacionalnih izobraževalnih programov je v sodelovanju z organizacijo Educational Alliance for Colombia oblikovala in nadzorovala procese vpliva za kolumbijska državne institucije kot so SENA, COLCIENCIAS, Governación de Cundinamarca.

Od leta 2005 kot aktivistka, režiserka dokumentarcev, raziskovalka in fotografinja deluje na področju družbene preobrazbe v okviru oboroženih spopadov Kolumbiji. Je ena od ustanoviteljic ‘kampa miru’ (Campamento por la Paz) in ena izmed voditeljic  državljanskega gibanja 2016. Z Abuelo Margarito in drugimi duhovnimi voditelji odpira prostor za duhovno moč. Govori angleško, nemško in špansko.

 

Urnik:

Petek, 4. 6. 2021

 17.00 – 18.30 – delavnica

18. 30 do 19.00 odmor

19.00 – 20.30 – delavnica

Sobota, 5. 6. 2021

 17.00 – 18.30 – delavnica

18. 30 do 19.00 odmor

19.00 – 20.30 – delavnica

 

KOTIZACIJA:

 • za udeležence 119 €
 • za člane 105 €
 • za strokovne člane 90 €

Nismo zavezanci za DDV.

Kotizacijo lahko poravnate na delavnici ali znesek nakažete na naš TRR:

SI56 6100 0001 4614 658 pri Delavski hranilnici d.d.
INŠTITUT ZA SISTEMSKE POSTAVITVE
Žaucerjeva ulica 20, 1000 Ljubljana

Prijava

Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko telefona ali e-pošte.

institut@sistemske-postavitve.com
041 975 008, 070 657 484

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času in vam podali še dodatne informacije.

Ime in priimek:

E-pošta:

Tel. številka:

Termin in ime delavnice/ treninga veščin / izobraževanja na katerega se želite prijaviti:

Vaše sporočilo:

Kotizacija

KOTIZACIJA:

 • za udeležence 119 €
 • za člane 105 €
 • za strokovne člane 90 €

Nismo zavezanci za DDV.

Kotizacijo lahko poravnate na delavnici ali znesek nakažete na naš TRR:
SI56 6100 0001 4614 658 pri Delavski hranilnici d.d.
INŠTITUT ZA SISTEMSKE POSTAVITVE
Žaucerjeva ulica 20, 1000 Ljubljana

petek, 4.6.2021 in sobota, 5.6.2021 od 17. do 20.30 ure

Lokacija

spletna zoom delavnica