Damijana Žišt

Urednica Sistemskih zavedanj
KONTAKT: damijana@sistemske-postavitve.com 

Damijana Žišt, doktorica znanosti, novinarka in sodelavka Inštituta za sistemske postavitve. Od začetka leta 2014 se izobražuje na področju družinskih in sistemskih postavitev po metodi Berta Hellingerja pri Nataši Čebulj. Novembra 2014 je zaključila intenzivni trening za moderatorje organizacijskih sistemskih postavitev pri Nataši Čebulj. Od začetka 2016 pa se pri Čebuljevi in Vedranu Kraljeti izobražuje za moderatorja družinskih postavitev. Je tudi urednica mesečnika Inštituta za sistemske postavitve Sistemska zavedanja. Udeležuje se tudi sistemskih postavitev tujih predavateljev doma in v tujini. Ima tudi nekaj izkušenj in znanj s področja coachingov.

Od 1. decembra  1997 je zaposlena v časopisni hiši Večer kot specializirana novinarka za področje črne kronike, ki pokriva področja kriminala, dela sodišč, policije, notranjega in pravosodnega ministrstva, Zavodov za prestajanje zaporne kazni ter drugo. Od 7. decembra 2005 je doktorica znanosti, doktorat je opravila na ljubljanski pedagoški fakulteti. Naslov doktorske naloge je bil Obsojenci kot žrtve nasilja v zaporu. Leta 1995 je diplomirala na ljubljanski pedagoški fakulteti, naslov diplomske naloge je bil Družine zapornikov in pripornikov. Leta 1990 je diplomirala na ljubljanski višji zdravstveni šoli, naslov diplomske naloge je bil Delovna terapija na domu.

Sem tudi avtorica štirih knjig – znanstvene monografije Utrinki za rešetkami (2008) ter knjig Zakaj sta morala umreti ta dva otroka (2009), Kriva ali nedolžna (2010) ter Neviden svet žrtev prometnih nesreč (2013).