Portal Moje znanje: Sistemsko odločanje v negotovih situacijah – Kako se odločati v času negotovosti?

Vsebina

Portal Moje znanje: Sistemsko odločanje v negotovih situacijah – Kako se odločati v času negotovosti?

Vsebina delavnice:

  •  Kaj je odločanje in proces odločanja
  • Pogoji za odločanje / pogoji za odločanje v negotovih situacijah: kaj življenje hoče od nas in naše organizacije
  • Vrste odločitev
  • Stopnje v procesu odločanja
  • Sistemski pristop pri odločanju
  • Na osnovi česa sprejemamo odločitve (dejavniki, ki potrjujejo mojo odločitev) – vpliv negotove situacije
  • Praktična situacija sistemskega odločanja 1: sistemske simulacije in izvedba sistemske strukturne postavitve odločanja med dvema enakovrednima pozicijama (tetralema)
  • Praktična situacija sisemskega odločanja 2: sistemske simulacije in izvedba sistemske strukturne postavitve odločanja (med dvema ali tremi možnostmi)

Zadnjih 20 let so s pomočjo sistemskih postavitev ugotovljeni globoki uvidi in široke izkušnje o sistemskih dinamikah organizacij. Sistemski pristop vodenja organizacij je dokazal veliko vrednost v razumevanju organizacijskih problemov in nosilcev uspeha.

V primerjavi z drugimi tehnikami managementa, sistemske dinamike opazujejo poslovna in organizacijska vprašanja in situacije iz povsem drugačne, celovitejše perspektive.

Najprej bomo pogledali, kaj je odločanje, nekaj definicij in odločanje kot reševanje konfliktnih situacij. Kaj so pogoji za proces odločanja v negotovih situacijah, kdaj ne moremo govorit o odločanju in kateri so dejavniki,, ki vplivajo na odločanje. Našteli in opisali bomo vrste odločanj v organizacijah, definirali stopnje v procesu odločanja, nato pa se bomo lotili metod in tehnik odločanja. Največ se bomo zadržali pri sistemskih metodah odločanja in pogledali, kaj sploh pomeni sistemsko, zakaj sistemi in zakaj sistemsko pri odločanju in poslovanju. Pogledali bomo temeljne principe, ki urejajo odnose za uspešno poslovanje organizacije. Odgovorili bomo na vprašanja a osnovi česa sprejemamo odločitve, kateri dejavniki potrjujejo mojo odločitev v negotovih situacijah.

V drugem delu delavnice bomo izvedli dve poslovni simulaciji v praksi. Vsak udeleženec bo pod vodstvom momderatork izvedel dva praktična primera poslovne postavitve na svojih aktualnih dilemah ali odločitvah.

Več:

https://www.mojeznanje.si

Voditeljici spletnega tečaja:

Nataša Čebulj je univ.dipl. pedagog andragog certificiran sistemski coach in svetovalec, trener licenčni moderator organizacijski sistemskih postavitev. Ima 30 let delovnih izkušenj v različnih organizacijskih sistemih in vodstvenih delovnih mestih s področja vodenja in razvoja kadrov. Je ustanoviteljica in direktorica  INŠTITUTA ZA SISTEMSKE POSTAVITVE.

 

Mojca Justin je univerzitetna diplomirana ekonomistka s 26 letnimi izkušnjami v na vodstvenih in prodajnih funkcijah v slovenskih in tujih podjetjih. Je poslovna trenerka in moderatorka organizacijskih sistemskih postavitev. Podjetnica in sodelavka Inštituta za sistemske postavitve.

Prijava

spletna delavnica Moje znanje

https://www.mojeznanje.si/ – 15 dni brezplačno

https://www.mojeznanje.si/?ts=1607598000#tecajList

Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko telefona ali e-pošte.

041 975 008

 

 

Ime in priimek:

E-pošta:

Tel. številka:

Termin in ime delavnice/ treninga veščin / izobraževanja na katerega se želite prijaviti:

Vaše sporočilo:

Kotizacija

Kotizacija: 

spletna delavnica Moje znanje – 15 dni brezplačno

https://www.mojeznanje.si/

9. december 2020 od 18. do 20. ure

Lokacija

spletna delavnica Moje znanje https://www.mojeznanje.si/ - 15 dni brezplačno