SISTEMSKI ESPRESSO V ANKARANU – KAJ NAS KREPI V ŽIVLJENJU, DA SMO LAHKO USPEŠNI. DELAVNICE ZA OSEBNI IN DUHOVNI RAZVOJ VODITA JANJA OTONIČAR IN DAMIJANA ŽIŠT

Vsebina

ANKARAN – Sistemski espresso na Primorskem

Kaj nas krepi v življenju, da smo lahko uspešni.

DELAVNICE ZA OSEBNI IN DUHOVNI RAZVOJ VODITA JANJA OTONIČAR IN DAMIJANA ŽIŠT

Vsebina

Vabimo vas v Ankaran na 2,5 urne delavnice za osebno rast in krepitev. S sistemskimi postavitvami boste lahko raziskovali kaj vas podpira (ali ovira) v življenju, kjer si vsak od nas želi biti uspešen in srečen.

Delavnice so namenjene vsem tistim, ki metode Postavitev družine po Bertu Hellingerju sploh še ne poznate, in bi jo radi spoznali oziroma preizkusili, kot tudi vsem, ki jo že poznate.

Namen delavnic je, da boste dobili vpogled v svoj družinski sistem  in spoznali kako je pomemben za vašo osebno rast in življenje nasploh.

Vsak mesec, od decembra 2023 do junija 2024, od 17.00 do 19.30, bomo za vas izvedli po dve delavnici na mesec, eno Janja, drugo Damijana na teme kot so:

 

1. Odnos s starši – December 2023;

 •  5.12. 2023, od 17.00 do 19.30

 Sistemska smetana – odnos z mamo

 Kako lahko izboljšam svoj odnos z mamo, da bo šlo boljše meni i in mojemu družinskemu sistemu? Kako nam pri tem lahko pomagajo družinske postavitve po Bertu Hellingerju? (Janja)

 •  19. 12. 2023, od 17.00 do 19.30

 Sistemski »correto«: odnos z očetom

 Kako lahko izboljšam moj odnos z očetom, da bo šlo boljše meni in mojemu družinskemu sistemu? Kako nam pri tem lahko pomagajo družinske postavitve po Bertu Hellingerju? (Damijana)

 

2. Vzorci, ki se prenašajo iz roda v rod – Januar 2024;

 • 9. 1. 2024, 17.00 do 19.30

 Sistemski espresso: Od kletke do kril

Prenašaje različnih vzorcev iz roda v rod (vedenja, odvisnosti…) lahko nam in našemu družinskemu sistemu otežujejo življenje. Morda se prenašajo po mamini ali pa po očetovi strani, ali pa kar po obeh straneh družinskega sistema. Nam lahko pri tem, da se neki slabi vzorci po mamini strani ne bi več prenašali naprej v naš družinski sistem, pomagajo družinske postavitve po Bertu Hellingerju? (Janja)

 

 • 23. 1. 2024, od 17.00 do 19.30

Sistemski espresso: Skriti ritmi življenja

Opažam, da se v mojem družinskem sistemu prenašajo neki vzorci vedenja, odvisnosti…., zaradi česa imam občutek, da ne gre dobro meni in mojemu družinskem sitemu. Menim, da se ti vzorci, ker je v moji družini veliko konfliktov, lahko celo nasilja, bolj prenašajo po očetovi strani. Morda nam lahko pri tem, tem, da se neki vzorci po očetovi strani ne bi več prenašali naprej v naš družinski sistem pomagajo družinske postavitve po Bertu Hellingerju. (Damijana)

 

3. Kje je naše mesto, sem na pravem mestu v družini, partnerstvu – februar 2024

 • 7.2. 2024, od 17.00 do 19.30

Sistemski espresso: Upornik brez razloga

 Se kdaj sprašujete kje je vaše pravo mesto v družini? Imate morda občutek, da niste na pravem mestu? Da bi pogledali, če je temu tako, in ob tem nekaj razrešili v vašem družinskem sistemu, vam pri tem lahko pomagajo družinske postavitve po Bertu Hellingerju. (Damijana)

 

 • 20. 2. 2024, od 17.00 do 19.30

Sistemski espresso: Jaz in on in najin tango

Kje je moje mesto v partnerstvu? Kdo ima prednost v tem odnosu, jaz ali partner? V partnerstvu mi morda ne gre dobro, ker sem morda na napačnem mestu, a tega ne vem. Da bi ugotovili, če je temu tako, in ob tem nekaj razrešili v vašem družinskem sistemu, vam pri tem lahko pomagajo družinske postavitve po Bertu Hellingerju. (Janja)

 

4.Kaj če otrok ni na pravem mestu – marec 2024;

 • 5. 3. 2024, od17.00 do 19.30

Sistemski espresso: Kako je fajn, če sem glavni v družini

Ali vem, če sem kot otrok na pravem mestu v moji matični družini in kaj to pomeni, če nisem na pravem mestu, kaj to pomeni zame in za moj družinski sistem? Do odgovorov lahko pridemo s pomočjo metode Postavitev družine Berta Hellingerja. (Janja)

 

 • 19.3.2024, od 17.00 do 19.30

Sistemski espresso: Sistemski kaos in otrokova nemoč

Moja otrok ima težave v šoli, v zasebnem življenju (vedenjske, droga ali druge odvisnosti, zdravstvene težave). Da bi dobili vpogled kaj se dogaja z njim in našim družinskim sistemom, in da bi kaj v zvezi s težavami naših otrok razrešili, nam pri tem lahko pomagajo družinske postavitve. (Damijana)

 

5. Vpliv družinskega sistema na samopodobo – april 2024;

 • 9. 4. 2024, od 17.00 do 19.30

Sistemski espresso: Ogledalce, ogledalce na steni povej…

Morda nisem zadovoljen (zadovoljna) s tem kdo sem, moje telo mi ni všeč, moja osebnost ni tista prava, kot bi si jo žele(a), da bi bila. Kaj me podpira v mojem družinskem sistemu, da bi izboljšal(a) pogled nase, da bi se boljše počutil (a) in imel (a) boljšo samopodobo? Morda nam pri tem lahko pomaga metoda Postavitev družine po Bertu Hellingerju. (Janja)

 • 23. 4. 2024, od 17.00 do 19.30

Sistemski espresso: Glejte me, vidite me

Čutim, da se moram v življenju ves čas nekaj dokazovati? Komu se dokazujem in zakaj se dokazujem? Zakaj je dokazovanje tako zelo pomembno zame, četudi me morda to sploh ne osrečuje? Do odgovorov lahko pridemo s pomočjo družinskih postavitev. (Damijana)

6. Skrite dinamike v našem družinskem sistemu, odvisnosti, zlorabe, nasilje – maj 2024

 

 • 7. 5. 2024, od 17.00 do 19.30

 Sistemski espresso: Od pekla do raja…in  nazaj

V mojem družinskem sistemu so odvisnosti, tudi jaz sem odvisna/odvisen (alkohol, droge, delo, adrenalinski podvigi….). Ste se morda kdaj vprašali, da ima to veze z vašim družinskim sistemom? Bi radi izvedli zakaj je odvisnost v vašem družinskem sistemu? Zato vas vabimo, da to skušate izvedeti na delavnici družinskih postavitev po Bertu Hellingerju. (Janja)

 

 • 21. 5. 2024, od 17.00 do 19.30

 Sistemski espresso: Skrivalnice in njihove resnične zgodbe

Naša sreča in naš uspeh izhajata iz odnosa za našimi starši. Vedno pa nismo srečni in uspešni, v našem družinskem sistemu so morda tudi zlorabe (nasilje, spolne zlorabe…). Pogosto ne vemo odgovora zakaj v našem družinskem sistemu potekajo skrite dinamike med storilcem in žrtvijo. Morda smo enkrat žrtev in drugič storilec. Bi radi pogledali v te skrite dinamike in razrešili zakaj ste na primer žrtev nasilnega storilca ali morda storilec? Morda to razrešite na delavnici družinskih postavitev. (Damijana)

 

 

7. Kaj nas podpira, da gre življenje naprej – junija 2024

 

 • 11. 6. 2024, od 17.00 do 19.30

 Sistemski espresso: La dolce vita –življenje je lepo

 Vsak od nas si verjetno želi, da bi v našem družinskem življenju šlo življenje naprej. Kaj to sploh pomeni? Kako lahko damo življenje naprej? Kako je to povezano z našimi starši? Odgovore lahko poiščemo s pomočjo metode Postavitev družine. (Damijana)

 

 • 18. 6. 2024, od 17.00 do 19.30

Sistemski espresso: Ljubezen, nevidno moč, ki oživi vsakdan 

 Kaj nas podpira v našem družinskem sistemu, da lahko damo življenje naprej, kaj so naše oporne točke, ki nas ženejo naprej v življenje? Odgovor morda najdemo na delavnici družinskih postavitev. (Janja)

 

Sistemski espresso po mesecih 2023 – 2024

 

 Delavnice vodiva Janja Otoničar in dr. Damijana Žišt. 

O naju:

 

DELAVNICE VODIM: dr. Damijana Žišt, moderatorka družinskih postavitev in moderatorka organizacijskih sistemskih postavitev.  Izobraževala sem se na Inštitutu za sistemske postavitve Nataše Čebulj, ki se je za delo z omenjeno metodo, Postavitev družine, izobraževala pri očetu te metode, Bertu Hellingerju v Nemčiji.  Kot urednica mesečnika Sistemska zavedanja za družinske postavitve, ki ga izdaja Inštitut za sistemske postavitve, sem tudi zunanja sodelavka inštituta.  Moje korenine so v okolici Slovenske Bistrice, živim pa v Ljubljani, kjer sem ostala po študiju na zdravstveni visoki šoli in Pedagoški fakulteti, kjer sem diplomirala in doktorirala iz področja nasilja med zaporniki. Opravila sem prvo raziskavo o nasilju v slovenskih zaporih v Sloveniji. Zaposlena sem kot novinarka na ljubljanskem dopisništvu Večera na področju črne kronike, v svojem življenju pa sem se ukvarjala tudi z Romi, brezdomci, begunci in zaporniki. Sem članica častnega razsodišča Društva novinarjev Slovenije in ambasadorka Zavoda Varna pot, ki pomaga žrtvam prometnih nesreč.  Napisala sem štiri knjige z naslovi Utrinki iz življenja za rešetkami, Zakaj sta morala umreti ta dva otroka, Milica Makoter: Kriva ali nedolžna, Nevidni svet žrtev prometnih nesreč.

 

DELAVNICE VODIM: Janja Otoničar raziskovalka življenja in polna življenjskega elana. V življenju sem imela priložnosti raziskati in poglobiti zelo različen spekter znanj, tehnik in veščin s področja osebne rasti, ki jih uporabljam v vsakdanjem življenju in pri svojem delu. Za to danost sem zelo hvaležna. Med pridobljenimi znanji so mi Sistemske postavitve po metodi Berta Hellingerja še prav posebej dragocene. Pred leti sem zaključila večletni program pod vodstvom Nataše Čebulj iz Slovenije in Vedrana Kraljeta iz Hrvaške in postala moderatorka organizacijskih in družinskih sistemskih postavitev. Znanje, izkušnje in veščine izpopolnjujem na mednarodnih seminarjih, vadbenih skupinah, srečanjih Inštituta Sistemskih postavitev. Že od leta 2011 se izpopolnjujem na področju nenasilne (povezovalne) komunikacije (NVC) po metodi Marsalla Rosenberga in na področju Geomantije. Zaključila sem šolo poslušanja – Biser pri Alenki Rebuli in Josipi Prebeg. Glede na dolgoletne bogate osebne in poslovne izkušnje v gospodarstvu opravljam tudi poslovna svetovanja, sooblikujem srečanja Inštituta Sistemskih postavitev ali druge dogodke ter izvajam individualne sistemske postavitve za poslovne in osebne primere.

Kotizacija:

Udeležba za posamezno delavnico – 3,5  izobraževalnih ur – 30,00 EUR.

V kolikor vzamete paket 3 delavnic je četrta  delavnica gratis. Za posamezno delavnico cena – 30,00 EUR.

Kotizacijo lahko poravnate na delavnici ali znesek nakažete na naš TRR:
SI56 6100 0001 4614 658 pri Delavski hranilnici d.d.
INŠTITUT ZA SISTEMSKE POSTAVITVE
Žaucerjeva ulica 20, 1000 Ljubljana
Davčna št.: SI19696922
Po prejetem potrdilu vam pošljemo račun.

Prijava

Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko telefona ali e-pošte.

janja@sistemske-postavitve.com 
070 657 484

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času in vam podali še dodatne informacije.

Ime in priimek:

E-pošta:

Tel. številka:

Termin in ime delavnice/ treninga veščin / izobraževanja na katerega se želite prijaviti:

Vaše sporočilo:

Kotizacija

Kotizacija:

Udeležba za posamezno delavnico – 3,5  izobraževalnih ur – 30,00 EUR.

V kolikor vzamete paket 3 delavnic je četrta  delavnica gratis. Za posamezno delavnico cena – 30,00 EUR.

Kotizacijo lahko poravnate na delavnici ali znesek nakažete na naš TRR:
SI56 6100 0001 4614 658 pri Delavski hranilnici d.d.
INŠTITUT ZA SISTEMSKE POSTAVITVE
Žaucerjeva ulica 20, 1000 Ljubljana
Davčna št.: SI19696922
Po prejetem potrdilu vam pošljemo račun.

 

Trajanje

Lokacija

Ankaran, Regentova 2b - 2 x mesečno v torkih od 5. 12. 2023 do 18. 6. 2024 od 17. do 19.30 ure

Vsi moduli

5 Dec 2023, 17:00 - 19:30
19 Dec 2023, 17:00 - 19:30
9 Jan 2024, 17:00 - 19:30
23 Jan 2024, 17:00 - 19:30
6 Feb 2024, 17:00 - 19:30
20 Feb 2024, 17:00 - 19:30
5 Mar 2024, 17:00 - 19:30
19 Mar 2024, 17:00 - 19:30
9 Apr 2024
23 Apr 2024
7 Maj 2024
21 Maj 2024
11 Jun 2024
18 Jun 2024